Binnenkort: Samenkomst
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

+316 229 618 32

info@houseofworship-almere.nl

Jezus omarming

Het Evangelie in het kort

Het evangelie in het kort PDF Afdrukken E-mailadres
Een korte samenvatting van het Evangelie, geschreven in eigentijdse woorden:

God schiep de hemel en de aarde. Ook schiep Hij de mens naar Zijn beeld. Man en vrouw maakte Hij. En God en de mens hielden van elkaar. Maar de mens, met zijn eigen wil, kwam in opstand tegen God. Daarom moest God hen straffen, omdat Hij een rechtvaardige God is. De straf was dat de mens zou sterven. De mens stierf geestelijk en later ook lichamelijk. De mens zou voor altijd van God gescheiden zijn. Maar ondanks dit alles hield God nog steeds van de mens! Want als hun Maker kon Hij niet anders dan van hen houden. En omdat God zoveel van de mens hield, stuurde Hij Zijn Zoon naar de wereld om de straf voor de mens te dragen. Jezus Christus wandelde op aarde om de mens te laten zien hoe ze moesten leven. Hij stierf voor de mens. En Hij stond ook weer op, want Hij is God. Hij vertelde Zijn volgelingen dat Hij terug zou gaan vanwaar Hij gekomen was. Maar ook vertelde Hij dat Hij weer terug zou komen op aarde. Net voordat Hij vertrok gaf Hij Zijn volgelingen een opdracht. Ze moesten iedereen gaan vertellen dat Hij de straf gedragen had voor elk persoon die het gelooft. Wanneer mensen dit geloven zullen zij de Levende Heilige Geest ontvangen. Zij die Hem geloven, gaan van Hem houden. En omdat zij zoveel van Hem houden, proberen zij uit Liefde zo goed mogelijk Zijn voorbeeld te volgen. Hierdoor beginnen zijn volgelingen steeds meer op Hem te lijken. Uiteindelijk zal Jezus Christus weer terugkomen. Dan zal Hij Zijn schepping vernieuwen en zal alles zijn zoals Hij het bedoeld heeft.

Leave a Reply